Simboli predstavljajo univerzalni jezik, ki se je prenašal iz generacijo v generacijo. Simboli so povezani z religijo in načinom življenja, zato imajo ponekod enaki simboli različen pomen, in ravno zato je pomembno poznavanje simbolov, da bi lažje razumeli razmišljanja naših prednikov.

Številka 7

Sedem velja za pravljično in tudi za najsrečnejše število. Povezana je z sedmimi nebeškimi telesi, za katere so včasih verjeli, da upravljajo s človeškim obnašanjem in telesom. Sedem ima v arabski tradiciji tudi velik pomen za nosečnice, saj naj bi ščitilo prihajajočega otroka. Povezano je tudi z razumom in modrostjo.

Številka 13

Ta številka je povezana z nesrečo. Povezava številke z nesrečami izvira it tega, da naj bi bil satan trinajsti lik v raznih čarovniških ritualih, Smrt je tudi trinajsti veliki arkan v tarotu. Tudi Kristusovo križanje na petek je razlog, zakaj je petek trinajsti dan nesreče. V koledarju Majev pa ima številka 13 pozitivno simboliko.

Številka 3

Predstavlja splošno srečo. Za to število velja: »Kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima.« Tako, da se števila tri dostikrat povezuje z uspehom. V mnogih kulturah , npr. v islamski se mnogo gibov ponovi ravno trikrat, v Angliji velja praznoverje, da se je treba trikrat obrniti in si potem zaželeti željo, v mnogih pravljicah in pripovedkah pa so junaki ponavadi podvrženi trem preizkušnjam in podobno.

Številka 6

Predstavlja srečo kot dvakratnik števila tri. Gre za srečo, za katero imaš več možnosti-to najbolje predstavlja kocka, ki ima šest strani. Na Kitajskem so uporabljali heksagrame, da so s pomočjo njih prerokovali usodo.